Gevonden voorwerpen

Mensen gooien de vreemdste dingen weg. Zij zijn er dan wellicht vanaf, maar als het bij de Afvalenergiecentrale niet volledig verbrand is, popt het bij ons gewoon weer op  op de transportbanden. Elke dag gaan er tonnen ruwe bodemas over deze transportbanden. In deze rubriek zullen we de meest opmerkelijke items de revue laten passeren.

Deze keer: De Sprite Boy!

Als je niet beter wist, zou je kunnen aannemen dat Coca-Cola's Sprite Boy een merkmascotte was die gemaakt was voor een van hun beroemdste frisdranken, Sprite. De Sprite Boy echter niets te maken met de citroen-limoen frisdrank. Sterker nog, hij maakte zijn debuut in Coca-Cola-advertenties, bijna twee decennia voordat Sprite werd geïntroduceerd!

Archie Lee, een leidinggevende bij D'Arcy Advertising Agency die in de jaren veertig aan het Coca-Cola-account werkte, ontwikkelde Sprite Boy terwijl Haddon Sundblom, een illustrator die nu bekend staat om zijn iconische weergaven van Coca-Cola's kerstman, hem tekende. Hij maakte zijn intrede bij de Coca-Cola-advertenties in 1942, soms naast de kerstman of alleen, maar altijd op een missie om consumenten te helpen hun bijnaam voor het drankmerk 'Coke' te verbinden met de merknaam Coca-Cola.

Sundblom's Sprite Boy had een uniek uiterlijk. Synoniemen voor "sprite" zijn onder meer fee en nimf, en Sprite Boy had tal van elfachtige kenmerken. Hij werd grijnzend afgebeeld, droeg twee verschillende hoeden en liet alleen zijn hoofd en handen zien. Deze hoeden wisselden af ​​​​tussen een muts en een hoed die was ontworpen om eruit te zien als een flessendop, gemaakt om beide kanten van de Coca-Cola-business te vertegenwoordigen. Sterren omringden Sprite Boy, een knipoog naar zowel zijn sprankelende persoonlijkheid als de koolzuurhoudende bubbels in cola.

Ondanks zijn populariteit bij de consument, werd Sprite Boy in 1958 uit de advertenties gehaald. Drie jaar later zou de frisdrank Sprite worden geïntroduceerd bij frisdrankfans. Hoewel Sprite Boy misschien weg is, leeft zijn legende nog steeds voort in flessen, blikjes en glazen cola overal. Als je goed genoeg naar die bubbels kijkt, kunnen het wel eens sterren blijken te zijn!

Bron: Huffington Post

Made by Anouk

Is je huidige Squarespace website te klein geworden voor je grote ambities? Schakel Made by Anouk in.

Made by Anouk is dé Squarespace expert van Nederland. Samenwerken met mij betekent een slimme stap vooruit. Ik maak websites die je verwachtingen overtreffen en je laten opvallen. Mooi design, naadloze functionaliteiten en stressvrije aanpak voor gewenste resultaten. Succes gegarandeerd. Ik maak graag kennis met je.

https://madebyanouk.nl
Vorige
Vorige

NIeuw label: Based on granova